זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 29 דקות
זמן כולל: 90 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2 פיצות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 קילו קמח לבן/קמח פיצה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כוסות מים פושרים
- כפית מלח
לרוטב:
- פחית עגבניות מרוסקות
- 1/2 כף סוכר
- קורט מלח ופלפל
- כפית אורגנו יבש
- 2 שיני שום
- 3-2 עלי בזיליקום
לתוספות:
- 1 חבילת מיקס פטריות אקזוטי
- חצי כוס גבינת מוצרלה
- חצי כוס גבינת פרמז׳ן
אופן ההכנה:
מכניסים את כל רכיבי הבצק לקערת מיקסר ולשים 7 דקות עד שהבצק מתאחד (הבצק לא אמור להיות דביק). מעבירים לקערה ומתפיחים 10-15 דקות.
מחממים את התנור ל 240 מעלות
מכינים את הרוטב- מעבדים את כל רכיבי הרוטב באמצעות בלנדר מוט לרוטב אחיד.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל 2 כדורים שווים. מרדדים כל כדור לעיגול בגודל פיצה משפחתית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים מעל רוטב, מפזרים גבינות ומעל את הפטריות ואופים כ 20 דקות.