בורקס גבינה ופטריות של קרן אגם

מאת: קרן אגם

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 10 יחידות

כשרות: חלבי

רכיבים:
מצרכים למתכון:
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 ביצה גודל L
  • 100 גרם גבינת גאודה עיזים
  • 200 גרם גבינה כחושה (תבור/ טוב טעם/ כנען/ חמד)
  • 1/2 גביע קוטג' (125 גרם)
  • 1 חבילה (600 ג') בצק פילאס מופשר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להברשה לפני האפייה:
  • ביצה טרופה
  • חצי כוס שומשום
מצרכים למתכון:
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 ביצה גודל L
  • 100 גרם גבינת גאודה עיזים
  • 200 גרם גבינה כחושה (תבור/ טוב טעם/ כנען/ חמד)
  • 1/2 גביע קוטג' (125 גרם)
  • 1 חבילה (600 ג') בצק פילאס מופשר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להברשה לפני האפייה:
  • ביצה טרופה
  • חצי כוס שומשום
אופן ההכנה:

חותכים את הפטריות ובצלצלי השאלוט לפרוסות,

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עד לריכוך ומצננים.

מחממים את התנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים לתערובת אחידה את הגבינות, הביצה, מלח ופלפל. מוסיפים את הפטריות  ומערבבים היטב

מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ובעזרת סכין חותכים למלבנים (לרוחב) בעובי 10 ס״מ.

מניחים את המלית בשליש התחתון לרוחב המלבן (יש להקפיד לשמור על שוליים נקיים) ומגלגלים לרולדה.

עוברים לנייר האפייה ומגלגלים את הרולדה לשבלול.

מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 30-25 דקות או עד להזהבה.

מגישים חם.