זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5 מנות
כשרות: חלבי / טבעוני
רכיבים :
- 2 כוסות קמח תופח
- 400 מ״ל יוגורט
- כפית מלח
- כף שמן זית
- כוס רוטב פיצה
- גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
- חבילת פטריות שי-מג'י
לשאלוט:
- 4 כפות חמאה או שמן זית
- 2 כפות סוכר
- 3 ענפי טימין
- 15 בצלצלי שאלוט שלמים, קלופים ובלי שורש
אופן ההכנה:
מכינים השאלוט-
מחממים שמן או חמאה במחבת ומטגנים את השאלוט על להבה נמוכה מאוד כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומזהיבים.
מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים היטב ומטגנים עד שכל הסוכר נמס והבצלים מצופים היטב.
מכינים את הבצק-
מערבבים את הקמח, היוגורט, המלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש.
מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים לצורת עיגול/מלבן.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מניחים את הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים את הגבינה, בצלצלי השאלוט המקורמלים והפטריות ואופים כ- 15 דקות או עד להזהבת השוליים.