זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-4 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- ½ ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס
- כ-100 מ"ל שמנת מתוקה
- 3 שיני שום פנינה מעוכות
- 70 גרם חמאה
- מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה ושיני שום במים עד לריכוך מלא.
מסננים את תפוחי האדמה היטב,
מחממים תנור ל180 מעלות ומייבשים בתנור חם עד אשר הם יבשים לחלוטין, (כ-10 דקות), בעודם חמים, מועכים אותם, תוך הוספה של חמאה ושמנת לסירוגין, עד לקבלת המרקם הרצוי של הפירה.
מתבלים במלח ומגישים.