תפוח אדמה בסלסה של שום, עשבי תיבול וגרדת לימון

מתכון טעים במיוחד ופשוט להכנה של תפוח אדמה ראטה בסלסה של שום, עשבי תיבול וגרדת לימון

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול/אפייה: 45 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה 
  • 2 כוסות מלח גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פנינה קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • גרדה מלימון/ליים אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה 
  • 2 כוסות מלח גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום פנינה קצוצות
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
  • גרדה מלימון/ליים אחד
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 כף גדושה דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מניחים נייר אפייה על תבנית, מפזרים מלח גס, מניחים את תפוחי האדמה ואופים להתרככות, כ-45 דקות. מצננים. בשלב זה ניתן לפרוס את תפוחי האדמה לאורך או לפרוסות עבות או להשאיר אותם שלמים לפי בחירתכם.

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים שום, עישבי תיבול תוך כדי ערבוב, ג'ינג'ר, לימון, דבש ויין מערבבים ומתבלים במלח ופלפל שחור. טועמים ומתקנים במידת הצורך. מביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את תפוחי האדמה, מערבבים או מקפיצים בעדינות כך שהרוטב יכסה את כל תפוחי האדמה, מקפיצים עוד דקה ומגישים.