צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 35 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: חלבי
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות כורכום טרי, מגורר
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס צנוברים
- 1 כף קליפת לימון/ ליים, מגוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת או פרוסה דק
- מלח, פלפל
- 500 גרם פסטה (לפי בחירה)
להגשה: גבינת פרמזן, עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה אל-דנטה במים מומלחים. מסננים ושומרים כ-1/3 ממי הבישול.
על מחבת יבשה מחממים את הצנוברים עד הזהבה (זהירות מלשרוף) ומוציאים לצלחת. מחממים על להבה נמוכה חמאה עם שום, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים את הפסטה עם 1/4 כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים כ-2 דקות לפיזור הרוטב וספיגת טעמים. מוסיפים צנוברים ומערבבים.
מגישים עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום.