לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 חבילה פטריות יער
- 2 חבילות פטריות שי-מג'י חומות ו/או לבנות
- כף מסקרפונה
- 30 גרם חמאה
- 4 שיני שום פרוסות
- 250 גרם שמנת מתוקה/לבישול
- מלח, פלפל לפי הטעם
- אגוז מוסקט לפי הטעם
- כפית מחית כמהין (אופציונאלי)
- חבילת ספגטי
- עירית קצוצה
- פרמזן
אופן ההכנה:
בסיר עם מים רותחים ומומלחים מבשלים את הפסטה 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה.
במעבד מזון טוחנים היטב את כל הפטריות עם המסקרפונה.
במחבת ממיסים את חמאה ומטגנים את השום. מוסיפים את מחית הפטריות ומבשלים למשך 6 דקות. מוסיפים שמנת, מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה למשך 8 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים כפית מחית כמהין וחצי כוס ממי הבישול של הפסטה, מערבבים והרוטב מוכן!
מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב, מוסיפים עירית ופרמזן ומגישים מיד!