פסטה ברוטב רוזה ופטריות יער

רוטב רוזה קלאסי בשדרוג פטריות יער בשרניות וטעם עדין של יער

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • תוכלו לגוון את עשבי התיבול לפי טעמכם האישי ולהחליף את הבזיליקום באורגנו וכו'
  • במקום פטריות יער ניתן להשתמש בפטריות מלך היער פרוסות לעיגולים או בפטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 500 גרם פסטה פטוציני/פפרדלה/ ריגטוני מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן/ 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 חבילה פטריות יער חתוכות גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 800 גרם (1 קופסא) עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית סוכר אופציונלי
  • 1 שמנת מתוקה
להגשה:
  • 100 גרם קשקבל/פרמזן
  • חופן עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
  • 500 גרם פסטה פטוציני/פפרדלה/ ריגטוני מבושלת לפי הוראות היצרן
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן/ 2 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 1 חבילה פטריות יער חתוכות גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 800 גרם (1 קופסא) עגבניות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית סוכר אופציונלי
  • 1 שמנת מתוקה
להגשה:
  • 100 גרם קשקבל/פרמזן
  • חופן עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
אופן ההכנה:

מחממים במחבת שמן זית וחמאה, מוסיפים בצל ומטגנים 5-4 דקות.

מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מזהיבות מעט. מוספים את השום מטגנים דקה נוספת. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ-5 דקות.

מוסיפים את השמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות עד לבעבוע קל.

מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים, מפזרים פרמזן ומגישים עם מעט בזיליקום.

טיפים:
  • תוכלו לגוון את עשבי התיבול לפי טעמכם האישי ולהחליף את הבזיליקום באורגנו וכו'
  • במקום פטריות יער ניתן להשתמש בפטריות מלך היער פרוסות לעיגולים או בפטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס