צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5
כשרות: חלבי
רכיבים ל 5-4 מנות:
- 500 גרם פסטה
- 1 חבילה אספרגוס
- ח' (250 גרם) גבינת ריקוטה
- 5 כפות עגבניות לחות חתוכות לרצועות
- 4 שיני שום, פרוסות
- 25 גרם חמאה
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
להגשה: גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה, מסננים ושומרים 1/3 כוס מנוזלי הבישול. קוטמים 4 ס"מ מחלקו התחתון של האספרגוס (זורקים) ואת היתר פורסים לרבעים.
מחממים במחבת חמאה ושמן זית עם שום, תימין מלח ופלפל. כשחם מוסיפים את גבעולי האספרגוס ללא התפרחת (ראש האספרגוס) ומאדים תוך ערבוב מידי פעם כ-2 דקות, מוסיפים את תפרחות האספרגוס ומטגנים דקה נוספת.
מוסיפים למחבת את הפסטה ומערבבים כדקה, מוסיפים עגבניות לחות ומערבבים דקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים את הריקוטה בגושים ומערבבים קלות.
מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת מעל.