זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
זמן כולל: 75 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 6-8
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית מלבנית 25*35:
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 חבילה (500 גרם) אטריות צינור קצרות מבושלות לפי הוראות היצרן
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים (עירית/בזיליקום/אורגנו)
- 50 גרם חמאה
- 2 כפות שמן
- 12 בצלצלי שאלוט חתוכים לרבעים
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 4 ביצים
- 200 גרם גבינת קשקבל/ צ'דר מגוררת
- 1 מיכל קוטג'
- ½ קובייה (125 גרם) גבינת פטה מפוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית פלפל אנגלי גרוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית מפזרים על התחתית פירורי לחם.
מחממים במחבת שמן וחמאה, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ-8 דקות להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ומצננים.
בקערה מערבבים את השמנת המתוקה, הביצים, הצ'דר והתבלינים לתערובת אחידה. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ופלפל אנגלי ומערבבים, מוסיפים את האטריות, בצלצלי השאלוט הזהובים והפטה ומערבבים ויוצקים לתבנית.
אופים כ-45 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה ומתמצקת. מקררים מעט, פורסים ומגישים.