צילום: שרית גופן I כלים:לורי גולדשטיין
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 20 דקות
זמן בישול/אפייה: 60 דקות
זמן כולל: 80 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 1
כשרות: חלבי
רכיבים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ:
- 10-8 מצות
- חצי כוס שמן זית
למלית:
- 4 כפות שמן
- 6 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים קצוצים דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 חבילות פטריות שי-מג'י קצוצות
- 300 גרם תרד
- פירה מתפוח אדמה אחד
- 1 גביע קוטג'
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 50 גרם פרמזן מגורד
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אגוז מוסקט
- 2-1 ביצים
- 2 כפות קמח מצה
- 3/4 כוס ציר ירקות/מים
אופן ההכנה:
מרטיבים את המצות מתחת למים זורמים, עוטפים במגבת ומניחים בצד עד שמתרככות ומתגמשות.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים 8-7 דקות עד שמתחילים להזהיב. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות ומזהיבות מעט. מוסיפים את התרד ומאדים 4-3 דקות עד שהנפח יורד. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את הגבינה, תפוח האדמה, מערבבים ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים והקמח מצה ומערבבים.
משמנים תבנית עגולה.
מחממים תנור ל-180 מעלות
בעזרת מברשת מורחים את המצות הרטובות משני הצדדים במעט שמן
ומסדרים אותן בתחתית ושולי התבנית כך שיישארו שוליים עודפים בהם נשתמש לכסות את הפשטידה. יוצקים מחצית ממלית הפטריות, מניחים שכבת מצות נוספת, יוצקים את יתרת המלית, מכסים בעזרת שולי המצה שנותרה ומניחים מצה נוספת לכיסוי מלא של המלית.
אופים 40-35 דקות או עד שמזהיב. מוציאים מהתנור, יוצקים מהציר/מים בעזרת מצקת ומחזירים לתנור ל 5 דקות נוספות.
מקררים מעט ומגישים.