פשטידת פטריות שיטאקי

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים לתבנית 25/30:
  • 3 כפות שמן
  • 2-1 סלסילות פטריות שיטאקי פרוסות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כרישות פרוסות דק
  • 2 גבינת קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק (אפשר להחליף אבל נותן המון טעם)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן
  • 2-1 סלסילות פטריות שיטאקי פרוסות
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • 2 כרישות פרוסות דק
  • 2 גבינת קוטג' 5%
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • 2 כפות שמיר קצוץ דק (אפשר להחליף אבל נותן המון טעם)
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל אנגלי
  • מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מחממים שמן במחבת מטגנים את הבצלים והכרישה כ- 10 דקות עד לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים, פירורי הלחם, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומצננים.
בקערה נפרדת מערבבים ביצים עם קוטג', מוסיפים את תערובת הבצלים והפטריות גבינה צהובה והשמיר מערבבים. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ- 45 דקות עד להתייצבות והשחמה.

מגישים לצד סלט ירוק.