קבב דג על מקל למון גראס

רכיבים ל- 25 קבבים:
  • 25 מקלות למון גראס
  • 500 גרם פילה דג טרי (בורי/לוקוס/דניס/מוסר)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף שורש כורכום מגורד
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 פרוסת לחם לבן מושרת במים וסחוטה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ וגרדה מחצי ליים/לימון
  • 1 כפית כמון
  • 25 מקלות למון גראס
  • 500 גרם פילה דג טרי (בורי/לוקוס/דניס/מוסר)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כף שורש כורכום מגורד
  • 2 בצלצלי שאלוט
  • 1 פרוסת לחם לבן מושרת במים וסחוטה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • מיץ וגרדה מחצי ליים/לימון
  • 1 כפית כמון
אופן ההכנה:

במעבד מזון קוצצים דק את בצלצלי השאלוט, הכוסברה, השום והלחם. מוסיפים את הדג וקוצצים גס ב 2-3 פולסים. מוסיפים את הכורכום המגורד, מלח ופלפל, מיץ וגרדת ליים וכמון, לשים לתערובת אחידה ומניחים במקרר למנוחה של כחצי שעה.

חורצים את מקלות הלמון גראס בעזרת סכין בעדינות לכל אורכם להעברת טעמים, מכינים קציצה, משפדים בגבעול הלמון גראס ומהדקים היטב.

מחממים מחבת פסים עם מעט שמן, צולים את הקבבים כ 4-3 דקות מכל צד ומגישים חמים לצד ירקות ורוטב אהוב (1 כף מיונז, 3 כפות צ'ילי מתוק, 4 מיץ ליים ו- 2 כפות סויה).