קרוסטיני פטריות אקזוטיות

קרוסטיני חגיגי לאירוח עם רוטב שאלוט ומעליו הפטריות האקזוטיות שלנו
שמעניקות למנה את האופי המיוחד שלה, גם במראה המרשים וגם בטעם העשיר והייחודי

מאת שיר דוד בכר

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 25 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 10

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • 1 מיקס פטריות אקזוטי
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 1 שום פנינה (= 1 שן שום רגיל)
  • 1 בגט
  • גבינת פרמז'ן
  • 125 מ"ל שמנת לבישול (½ מיכל)
  • עירית לקישוט
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 מיקס פטריות אקזוטי
  • 4 בצלצלי שאלוט
  • 1 שום פנינה (= 1 שן שום רגיל)
  • 1 בגט
  • גבינת פרמז'ן
  • 125 מ"ל שמנת לבישול (½ מיכל)
  • עירית לקישוט
  • שמן זית
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו. מסדרים את הפטריות שלמות על גבי תבנית, את פטריית מלך היער פורסים לחצי וחורצים פסים בצורת שתי וערב. מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור עד שהפטריות משחימות כ 10-15 דקות. פורסים בגט לפרוסות דקות (מומלץ ג'בטה או בגט מחמצת) ומסדרים על גבי תבנית אפייה, מזלפים שמן זית, מגרדים פרמז'ן בנדיבות מעל כל פרוסה ומכניסים לתנור ביחד עם הפטריות עד להזהבה יפה, בזהירות שהפרמז'ן לא יישרף. חותכים בצלצלי שאלוט ושום לפרוסות דקות, מטגנים אותם קלות במחבת עם שמן זית, מוסיפים שמנת לבישול, מלח ומעט פלפל שחור ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מצטמצם.

להגשה – על כל פרוסת בגט מניחים כפית נדיבה של השאלוט עם הרוטב, מסדרים פטריות מעל ומקשטים עם עירית קצוצה.

מוצרים במתכון זה: