ברוסקטה עם פטריות מלך היער

כשפרוסות לחם קלוי פוגשות את "מלך היער" הצלוי מתרחש נס

מאת: כרמית אלקיים

רכיבים ל 4 מנות:
  • 4 פרוסות עבות מלחם כפרי איכותי
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 פטריות מלך היער
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף לימון סחוט טרי
  • 1 ענף טימין
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לסלט עלים:

  • כוס עלי כוסברה שלמים (רק עלים ללא גבעולים)
  • 1/2 כוס עלי נענע (רק עלים)
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
  • 2 צנוניות פרוסות דק לעיגולים
  • 1/2 צ'ילי ירוק או אדום פרוס דק

להגשה: מלח גס

  • 4 פרוסות עבות מלחם כפרי איכותי
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 פטריות מלך היער
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף לימון סחוט טרי
  • 1 ענף טימין
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

לסלט עלים:

  • כוס עלי כוסברה שלמים (רק עלים ללא גבעולים)
  • 1/2 כוס עלי נענע (רק עלים)
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוכים לעיגולים
  • 2 צנוניות פרוסות דק לעיגולים
  • 1/2 צ'ילי ירוק או אדום פרוס דק

להגשה: מלח גס

אופן ההכנה:

מכינים את הפטריות- מעבירים לקערת ערבוב את מרכיבי המרינדה: שמן זית, מיץ לימון, טימין, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים את הפטריות על קרש החיתוך ובעזרת סכין פורסים לאורך כל פטריה לשלוש פרוסות , כך שבכל חלק יש גם ראש וגם רגל, ומעבירים למרינדה למספר דקות. מלהיטים מחבת פסים על אש גבוהה, ללא שמן, צולים את הפטריות כשתי דקות מכל צד ואת המרינדה שומרים. מוציאים את הפטריות ומניחים בצלחת בצד. אם אין מחבת פסים אפשר להשתמש במחבת טפלון , טעים באותה מידה רק ללא סימני הפסים.

מכינים את הברוסקטה- מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וצולים אותן דקה-שתיים מכל צד על אותה מחבת הפסים. מורידים את פרוסות הלחם למשטח העבודה ומורחים מעט מהשום הכתוש על כל פרוסה.

מכינים את הסלט- מעבירים את העלים (כוסברה, נענע ובצל ירוק) למרינדה שנותרה מהפטריות.

מרכיבים- מניחים מעט מהסלט על כל פרוסה, מוסיפים עיגולי צנונית וצ'ילי ומסיימים בפרוסה או שתיים מהפטריות הצלויות. מפזרים מעט מלח גס ואוכלים כל עוד המנה חמימה.

* טיפ- לא מתחשק לכם להכין ברוסטה? הפטריות הצלויות, בזכות המירקם המושלם שלהן לאחר צלייה, יכולות להיות חלק ממנה עיקרית על פירה תפוחי אדמה או בטטה. אורז לבן או אורז מלא. בקיצור, סטייק מושלם מפטרייה מלך.