זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 480 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 15 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 250 מ"ל חלב
- חלמונים מ 5 ביצים L (160 גרם)
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 20 גרם ג'ינג'ר מגורד
- 2 גבעולי למון גראס חבוטים וחצויים
- מעט סוכר דמררה לקירמול
אופן ההכנה:
בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה, חלב, מחצית מכמות הסוכר, ג'ינג'ר, למון גראס ותמצית וניל. מכבים את הלהבה, מכסים ומצננים היטב (רצוי לילה במקרר).
מחממים תנור ל-100 מעלות.
מסננים את השמנת וסוחטים היטב את התבלינים למיצוי הטעמים.
מערבבים את יתרת הסוכר עם החלמונים, מוסיפים לשמנת המתובלת ומערבבים היטב. יוצקים לכלים אישיים ושטוחים. אופים 25-20 דקות עד להתייצבות. מקררים היטב.
לפני ההגשה: מפזרים סוכר דמררה בשכבה דקה ובעזרת ברנר או בתנור על תכנית גריל, צורבים לקרמל שחום. מגישים מייד את הקרם ברולה.