פירות מקורמלים בסירופ ג'ינג'ר עם קרמבל וקצפת

רכיבים:

לסירופ ג'ינג'ר:

  • 125 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 1.5 כוסות (300 גרם) סוכר דמררה
  • 1.5 כוסות (360 מ"ל) מים
  • סרט מקליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

לפירות המקורמלים:

  • 1/4 כוס שמן רגיל/ זית/ חמאה מומסת
  • 2 כפות דבש
  • 12-10 (כ 1 ק"ג) פירות קיץ חתוכים לרבעים

לקראמבל:

  • 300 גרם קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר

להגשה: קראמבל, קצפת/ גלידה, ועלי נענע

לסירופ ג'ינג'ר:

  • 125 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 1.5 כוסות (300 גרם) סוכר דמררה
  • 1.5 כוסות (360 מ"ל) מים
  • סרט מקליפת לימון
  • 1 כפית תמצית וניל

לפירות המקורמלים:

  • 1/4 כוס שמן רגיל/ זית/ חמאה מומסת
  • 2 כפות דבש
  • 12-10 (כ 1 ק"ג) פירות קיץ חתוכים לרבעים

לקראמבל:

  • 300 גרם קמח רגיל
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר

להגשה: קראמבל, קצפת/ גלידה, ועלי נענע

אופן ההכנה:

הכנת הסירופ: מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן, תוך ערבוב עד להמסת הסוכר. מנמיכים את הלהבה מבשלים 5-4 דקות. מצננים, מסננים ומעבירים לצנצנת זכוכית. שומרים במקרר עד לשימוש.

לפירות המקורמלים: מחממים מחבת כבדה וגדולה על להבה בינונית מוסיפים שמן/ חמאה ודבש כשהדבש מבעבע ומשנה צבעו לכהה מוסיפים את הפירות בשכבה אחת וכשהחלק החתוך כלפי מטה. מומלץ לא לערבב אלא לנענע או להקפיץ מעט את המחבת עד שהפירות מתקרמלים לדרגת העשייה הרצויה. מוסיפים חצי כוס מסירופ הגי'נג'ר, מביאים לרתיחה, מסירים מהאש ומקררים.

מכינים את הקרמבל : מחממים תנור ל-180 מעלות

במעבד מזון שמים את כל החומרים ומעבדים בפולסים עד שמתקבלים פירורים גדולים ורטובים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת ואופים עד להזהבה, כ- 20 דקות. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה עד לשימוש.

מעבירים את הפירות עם הסירופ לקעריות או כוסות אישיות, מפזרים קרמבל, מעל מניחים קצפת או כדור גלידה מקשטים עם נענע.


מגישים מיד.