ראמן של עז תלם

העונה הקרה היא תקופה מצוינת להינות משפע הפטריות שיש בשטח, ובעיני אין מנה שמציגה בצורה מרשימה את הטעם והעומק שלהן יותר מאשר ראמן - מרק יפני עם נודלס ושלל תוספות והמון טעם.
ככל שתשתמשו ביותר סוגי פטריות ככה יצא יותר עשיר ומעניין.

מאת: עז תלם

טיפים:
  • ניתן להחליף את פולי האדממה באפונה קפואה
  • לרכישת מארז הכולל את כל המוצרים הדרושים להכנת המנה היכנסו לאתר כרמלה

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5-4

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (שיטאקה, מאיטקה, שמפיניון ועוד)
  • 6-4 כוסות מים
  • 5-4 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מירין (יין לבישול יפני)
  • 3-2 כפות חומץ אורז יפני (אופציונאלי)
  • 3-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות
  • כף שמן שומשום

להגשה:

  • חופן גדול אטריות יפניות (סובה/ראמן/אודון) מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות
  • חופן אדממה קלופים (פולי סויה) מבושלים במיקרוגל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף באפונה מוקפאת)
  • שמן לטיגון/צריבה
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
  • 2 חבילות פטריות מיובשות (שיטאקה, מאיטקה, שמפיניון ועוד)
  • 6-4 כוסות מים
  • 5-4 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מירין (יין לבישול יפני)
  • 3-2 כפות חומץ אורז יפני (אופציונאלי)
  • 3-2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ופרוס
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 1 חבילה פטריות יער פרוסות
  • כף שמן שומשום

להגשה:

  • חופן גדול אטריות יפניות (סובה/ראמן/אודון) מבושלות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 200 גרם טופו חתוך לקוביות
  • חופן אדממה קלופים (פולי סויה) מבושלים במיקרוגל לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף באפונה מוקפאת)
  • שמן לטיגון/צריבה
  • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק
אופן ההכנה:

מניחים את הפטריות המיובשות בקערה, יוצקים מעל 4 כוסות מים רותחים ומשרים שעה, עד שהמים משנים צבעם והפטריות מתרככות.

מסננים את הפטריות מהנוזל, סוחטים, קוצצים ומניחים בצד. שומרים את מי ההשריה.

בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן השומשום. מוסיפים את הפטריות הטריות ומטגנים מעל להבה גבוהה 10 דקות, עד שהפטריות התרככו והזהיבו מעט.

יוצקים את נוזל ההשריה של הפטריות המיובשות לסיר דרך מסננת צפופה. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית גבוהה. מוסיפים את הפטריות המיובשות, רוטב הסויה, הג'ינג'ר והמירין.

מביאים לרתיחה, מבשלים יחד 5 דקות, ואז טועמים ומוסיפים עוד רוטב סויה, מירין (או חומץ אורז) לפי הטעם.

מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את קוביות הטופו 4-3 דקות תוך ערבוב עד הזהבה.

מגישים: מחלקים את האטריות המבושלות בין קערות הגשה. יוצקים מעל את המרק עם הפטריות. מעל כל מנה שמים קוביות טופו, פולי אדממה ובצל ירוק. מגישים מיד.

טיפים:
  • ניתן להחליף את פולי האדממה באפונה קפואה
  • לרכישת מארז הכולל את כל המוצרים הדרושים להכנת המנה היכנסו לאתר כרמלה