מרק פטריות שיטאקי וגריסים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-5 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כף כורכום או שורש כורכום מגורר
  • 3 כפות שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים בטמפ' החדר
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1/2 כף כורכום או שורש כורכום מגורר
  • 3 כפות שמיר קצוץ או פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 5 כוסות מים בטמפ' החדר
אופן ההכנה:

קוצצים את פטריות השיטאקי לקוביות בינוניות.

מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות.

מוסיפים את גריסי הפנינה, המלח, הפלפל והכורכום, מערבבים ומוסיפים 5 כוסות מים. מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים פטרוזיליה או שמיר קצוץ ומבשלים בכיסוי חלקי כ-40 דקות או עד שהגריסים מתרככות.