זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 65 דקות
זמן כולל: 75 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-5
כשרות: חלבי
רכיבים ל 5-4 מנות:
- 5 סמ׳ של גינג׳ר קלוף וחתוך
- שתי כוסות רוברב חתוך דק
- כוס וחצי סוכר לבן
- מיץ מחצי לימון
- חצי כפית זרעי שומר (לא חובה)
להגשת הקינוח:
- שש כפות יוגורט עיזים
- חופן צנוברים קלויים
- חופן עלי זעתר או אורגנו טריים
אופן ההכנה:
לריבה: מניחים את כל רכיבי הריבה בסיר ומבשלים למשך כשעה עד שמתקבל מרקם ריבתי. מצננים.
מרכיבים את המנה- יוצקים יוגורט עיזים לצלחת, ומניחים 2-3 כפות מהריבה על היוגורט ומפזרים צנוברים ועלי זעתר.
לצ'יאנקים של רוברב כמו בתמונה- מוסיפים לסיר לקראת הסוף כוס מים, מוסיפים את רצועות הרוברב ומבשלים 5 דק ברתיחה עדינה. מוציאים את מקלות הרוברב לקערה נפרדת, את יתר הריבה מעבירים במסננת.
יוצקים מהסירופ, מניחים את רצועות הרובאב, עליהם יוצרים יוגורט, מפזרים צנוברים ועלי זעתר ומגישים.