ריזוטו פתיתים, דלורית ופטריות שי-מג'י

ריזוטו פתיתים עשיר עם פטריות שי-מג'י, כי ריזוטו טעים ומפנק לא חייב להיות משימה בלתי אפשרית!

סבינה ולדמן

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 25 גרם חמאה
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י
  • כוס דלורית חתוכה לקוביות קטנות של כ- 1 ס"מ
  • 4 ענפי טימין
  • 500 גרם פתיתים
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח, פלפל
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם פרמזן מגורד
  • 25 גרם חמאה
  • 2 חבילות פטריות שי-מג'י
  • כוס דלורית חתוכה לקוביות קטנות של כ- 1 ס"מ
  • 4 ענפי טימין
  • 500 גרם פתיתים
  • 1 כוס יין לבן
  • מלח, פלפל
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם פרמזן מגורד
אופן ההכנה:

בסיר רחב וגדול ממיסים חמאה על להבה בינונית, מוסיפים את הפטריות, הדלורית והטימין, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להזהבה תוך ערבוב כ-10 דקות.

מוסיפים את הפתיתים ומערבבים יחד, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את היין, מבשלים עד לאידוי מלא של היין כ-3 דקות.

מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל גובה הפתיתים. מכסים מנמיכים להבה. מבשלים כ- 6 דקות. מורידים את המכסה ומוסיפים את השמנת ומערבבים. מסירים את ענפי הטימין, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל פרמזן מגורד ומגישים.