צילום: שרית גופן
לרכישת רכיבי המנה:
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 3-4
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 25 גרם חמאה
- 2 חבילות פטריות שי-מג'י
- כוס דלורית חתוכה לקוביות קטנות של כ- 1 ס"מ
- 4 ענפי טימין
- 500 גרם פתיתים
- 1 כוס יין לבן
- מלח, פלפל
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גרם פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
בסיר רחב וגדול ממיסים חמאה על להבה בינונית, מוסיפים את הפטריות, הדלורית והטימין, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להזהבה תוך ערבוב כ-10 דקות.
מוסיפים את הפתיתים ומערבבים יחד, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את היין, מבשלים עד לאידוי מלא של היין כ-3 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 2 ס"מ מעל גובה הפתיתים. מכסים מנמיכים להבה. מבשלים כ- 6 דקות. מורידים את המכסה ומוסיפים את השמנת ומערבבים. מסירים את ענפי הטימין, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל פרמזן מגורד ומגישים.