צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 800 גרם פילה סלמון
- 4 גבעולי למון גראס, חצויים לאורך
- 50 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורר
- 4 כפות שמן זית
- 3 כפות סילאן טבעי
- 1 כף סויה
- 1 כפית מלח גס
- קורטוב פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
חותכים את נתח הסלמון ל 8 קוביות, כ- 100 גרם לקובייה ומשפדים 2 קוביות סלמון בכל גבעול למון גראס.
מערבבים את כל חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הסלמון המשופדות, מערבבים היטב ומשרים כשעתיים במקרר.
מחממים תנור ל 240 מעלות, מסדרים את השיפודים על נייר אפייה ואופים 5 דקות, לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל 170 מעלות ואופים 5 דק נוספות. יש להפוך את השיפודים במהלך האפייה.
הדג צריך להיות צרוב מבחוץ ורך מבפנים.