תבשיל ירקות עם פטריות אקזוטיות

ראש השנה מתקרב ואנחנו יצאנו בפרויקט מרגש של מתכוני חג משותפים ביחד עם עסקים מהצפון אשר נפגעו במלחמה
הפעם יצרנו מתכון ביחד עם יקב "תל שיפון" שנמצא בקיבוץ אורטל ויחד הכנו תוספת חגיגית שמתאימה לכל שולחן חג!
תבשיל יפיפה של ירקות שורש יחד עם מיקס פטריות אקזוטיות שמעשיר את המנה בטעמים ובמרקמים שונים של פטריות.

מאת תמרה אהרוני

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 4 כפות שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 2 שום פנינה או 4-3 שיני שום
  • 4 גזרים צבעוניים קלופים וחתוכים לפרוסות אלכסוניות עבות
  • 1/2 כרובית מופרדת לפרחים
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 4 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גבעולי טימין
  • 1 גבעול מרווה
  • 1 חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • 2 חבילות ערמונים בוואקום

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות שמן זית
  • 8 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 2 שום פנינה או 4-3 שיני שום
  • 4 גזרים צבעוניים קלופים וחתוכים לפרוסות אלכסוניות עבות
  • 1/2 כרובית מופרדת לפרחים
  • 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
  • 4 סלקים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1 בקבוק יין לבן יבש
  • 3 עלי דפנה
  • 5 גבעולי טימין
  • 1 גבעול מרווה
  • 1 חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • 2 חבילות ערמונים בוואקום

להגשה:

  • פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים בסיר את השמן כאשר הוא חם מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ 5 דקות עד להשחמה קלה

מוסיפים לסיר את הגזרים, השום, הסלקים, הסלרי והכרובית ומעט מלח ופלפל. מטגנים 8-5 דקות עד שהירקות מזהיבים מעט.

מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה נוספת.

מוסיפים את היין, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 4-3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה.

מוסיפים את עלי הדפנה, הטימין, המרווה, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 30 דקות.

לבסוף מוסיפים את הפטריות והערמונים ומבשלים כ 15 דקות נוספות.

לפני ההגשה מפזרים פטרוזיליה קצוצה.

מוצרים במתכון זה: