זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 5
כשרות: בשרי
רכיבים ל 6-4 מנות:
- 4 כפות שמן זית או קנולה
- 3 בלצלי שאלוט או 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 לקט להכנת תבשיל פתיתים ופטריות
- מלח לפי הטעם
- מעט פלפל
- 400 מ"ל מים רותחים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים את הבצל ומאדים עד להזהבה. מוסיפים את תערובת הפתיתים, השום, המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים את הסיר חלקית ומבשלים על להבה נמוכה למשך 6 דקות תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר וממתינים 5 דקות. מאווררים את הפתיתים ע"י ערבוב עם מזלג ומגישים.
- ניתן להוסיף תבלינים ע"פ הטעם כגון כורכום, פפריקה, כמון וכו'.