ריזוטו פטריות

מתכון ריזוטו פטריות פשוט ומהיר הכנה עם שימוש במרכיבים זמינים- מנה מומלצת לכל הזדמנות!

מאת: שף יוסי בן דיין

טיפ: האורז צריך להיות רטוב מאוד (ALLONDO) אך עדיין עם נקודה קשה במרכז הגרגיר (ALDENTE).

רכיבים:
  • 1 שקית ריזוטו פטריות של חוות תקוע
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 900 מ"ל מים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 ג' חמאה
  • 3 כפות פרמז'ן
  • 1 שקית ריזוטו פטריות של חוות תקוע
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 900 מ"ל מים
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 ג' חמאה
  • 3 כפות פרמז'ן
אופן ההכנה:

מחממים את השמן על להבה בינונית ומאדים בו את הבצל למשך כ-3 דקות.

מוסיפים את תערובת האורז את המלח והפלפל וממשיכים לטגן למשך עוד דקה עד שהאורז מתחמם. יוצקים את המים ומרתיחים.

מנמיכים את האש וממשיכים לבשל למשך 15 דקות ללא מכסה, תוך ערבוב בכף עץ מפעם לפעם, עד שהמים נספגים באורז ומתקבל מרקם קרמי.

מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לערבב עד היטמעות השמנת באורז.

טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והפרמז'ן ומערבבים בעדינות עד שהחמאה נמסה.

מגישים מיד !

טיפ: האורז צריך להיות רטוב מאוד (ALLONDO) אך עדיין עם נקודה קשה במרכז הגרגיר (ALDENTE).