זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6 מנות
כשרות: בשרי
רכיבים:
- 1 לקט להכנת תבשיל פתיתים ופטריות
- 5 כפות שמן זית
- 1 בצל / 3 בצלצלי שאלוט קצוצים
- 6-5 נקניקיות חתוכות לעיגולים
- 2 כפות רסק עגבניות
- כפית שטוחה פפריקה
- חצי כפית פלפל
- ½ כפית מלח או לפי טעם
- 600 מ"ל מים רותחים (לכיסוי)
אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר או מחבת רחבה ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
מטגנים כ 5 דקות תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
מוסיפים את התערובת פתיתים ופטריות ומטגנים היטב עם הבצל במשך 3 דקות.
מוסיפים את התבלינים, נקניקיות, מים רותחים עד כסוי של הפתיתים.
מערבבים היטב, מכסים ומנמיכים להבה.
מבשלים 12 דקות, תוך כדי ערבוב לפרקים עד שכל המים נספגים בפתיתים.
מכבים להבה ומשאירים מכסה סגור ל 10 דקות נוספות.