צילום: שרית גופן
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 45 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: פרווה
רכיבים ל-4 מנות:
- 1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה למיקרו או תפוחי אדמה קטנטנים
- 6-4 כפות שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 חבילה (350 גרם) בצלצלי שאלוט קלופים וחצויים
- 1 גבעול רוזמרין קצוץ דק
- 4 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 3-2 כפות מיץ לימון או ליים
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי אדמה במיקרו כ-10 דקות לריכוך מצננים, חותכים לחצאים לאורך.
מחממים תנור לחום גבוה- 200 מעלות.
שמים בקערה את כל החומרים כולל תפוחי האדמה, ושאלוט, מערבבים היטב כמו שמכינים סלט, מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית, אופים כ 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתחילים להזהיב ול"השרף" בקצוות מוציאים ומגישים חם