תפוחי אדמה מוקרמים עם פטריות שי-מג'י וקשקבל

פטריות ושמנת הן שילוב מענג, הוסיפו להן תפוח אדמה מדורה ותיהנו מכל ביס!

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • חשוב להשתמש בזני תפוחי אדמה המומלצים לאפייה
  • תפוחי אדמה ניתן לרכך בצורות שונות כדי לקבל מרקם שמזכיר מדורה, הכי כדאי לאפות בתנור על מלח.
  • את פטריות השימג'י אפשר להחליף בפטריות יער קצוצות
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו
  • ניתן לשמור חלק מרוטב השמנת להגשה. אחרי שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור יוצקים מהרוטב, זורים עירית ומלח גס ומגישים.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 90 דקות

זמן כולל: 100 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 5 גבעולי טימין
  • 2 כוסות מלח גס
  • 1 כף שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2-1 חבילות פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 2 שיני שום
  • 150 גרם גבינת קשקבל/צ'דר מגורדת
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

לסיום והגשה:

  • 50 גרם קשקבל מגורד
  • ½ צרור עירית קצוצה
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 5 גבעולי טימין
  • 2 כוסות מלח גס
  • 1 כף שמן זית
  • 25 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן או 3 בצלצלי שאלוט קצוצים דק
  • 2-1 חבילות פטריות שי-מג'י מופרדות מהבסיס
  • 2 שיני שום
  • 150 גרם גבינת קשקבל/צ'דר מגורדת
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית אגוז מוסקט

לסיום והגשה:

  • 50 גרם קשקבל מגורד
  • ½ צרור עירית קצוצה
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

שוטפים היטב את תפוחי האדמה עם קליפתם ומייבשים היטב.

מניחים על תבנית התנור נייר אפייה, מפזרים את המלח בשכבה אחידה, מניחים את תפוחי האדמה השלמים  ואופים כשעה עד שתפוחי האדמה מזהיבים ורכים (נועצים סכין ואם היא יוצאת בקלות תפוח האדמה מוכן).

בעזרת סכין עושים חתך לאורך תפוח האדמה, באמצעות כף מוציאים את תוכן תפוח האדמה ושמים בקערה.

מועכים את תוכן תפוח האדמה למחית חלקה (פירה), מוסיפים שני שליש מכמות הגבינה המגורדת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מערבבים שומרים בצד.

מכינים את מלית הפטריות: מחממים מחבת עם שמן זית וחמאה, מוסיפים בצל ומטגנים על להבה גבוהה 5-4 דקות. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד להזהבה. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט מוסיפים תימין, שום ושמנת מתוקה, ממשיכים לבשל מספר דקות נוספות עד שהרוטב מצטמצם. מצננים.

מוסיפים את הרוטב לפירה, מוסיפים עירית מערבבים.

מעלים את טמפ' התנור ל-250 מעלות.

מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, ממלאים במלית הפירה, מפזרים מעל גבינה מגורדת ואופים עד להשחמה.

מפזרים מעט מלח גס ועירית ומגישים חם.

טיפים:
  • חשוב להשתמש בזני תפוחי אדמה המומלצים לאפייה
  • תפוחי אדמה ניתן לרכך בצורות שונות כדי לקבל מרקם שמזכיר מדורה, הכי כדאי לאפות בתנור על מלח.
  • את פטריות השימג'י אפשר להחליף בפטריות יער קצוצות
  • אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה קשה עתירת טעם כמו פרמזן, גאודה וכו
  • ניתן לשמור חלק מרוטב השמנת להגשה. אחרי שמוציאים את תפוחי האדמה מהתנור יוצקים מהרוטב, זורים עירית ומלח גס ומגישים.