סלט תפוחי אדמה אפונה ועגבניות לחות

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 5 דקות

זמן כולל: 15 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-4 מנות

כשרות: פרווה

רכיבים:
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ומבושלים לריכוך
  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • 1 חבילה (200 גרם) עגבניות לחות קצוצות

לרוטב :

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות חומץ
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים ומבושלים לריכוך
  • 1 כוס אפונה קפואה מופשרת
  • 3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף צלפים קצוצים
  • 1 חבילה (200 גרם) עגבניות לחות קצוצות

לרוטב :

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות חומץ
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:

בוצעים את תפוחי האדמה בעזרת הידיים ל 3-2 חתיכות גסות ומניחים בקערה בינונית, מוסיפים את האפונה, הבצל הירוק, הצלפים והעגבניות לחות.

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים בעדינות, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.