

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
זמן כולל: 50 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4-6
כשרות: פרווה/חלבי
רכיבים:
- 5 תפוחים אדומים חמצמצים
למלית:
- 100 גרם פקאנים קצוצים גס
- 100 גרם סוכר דמררה
- 1 כף ג'ינג'ר מגורד של חוות תקוע
- 1 כפית קינמון
- 50 גרם נטורינה/חמאה מומסת
- ⅓ כוס סירופ מייפל אמיתי
- 1 כוס מים קרים
- 1 כפית גדושה קורנפלור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מערבבים בקערה את רכיבי המלית למעט המים והקורנפלור.
חוצים את התפוחים ומרוקנים מעט מהתוכן, מניחים בתבנית מלבנית ובעזרת כף ממלאים ערמה נאה מהמלית.
מערבבים היטב את המים הקרים עם הקורנפלור עד שאין גושים. יוצקים את הנוזל בעדינות סביב התפוחים כך שיכסה את תחתית התבנית. מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-20 דקות. מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות או עד שהתפוחים מקבלים מראה זהוב ובתחתית התבנית מצטבר רוטב קרמל סמיך ועשיר.
מוציאים מהתנור, יוצקים בעזרת כף מהרוטב על כל תפוח.
מומלץ להגיש חמים לצד גלידת וניל/סורבה תפוחים.
![]()
![]()
כלים: 1220ceramicstudio





