טפיוקה עם מנגו

מחפשים רעיון לקינוח מיוחד?
טפיוקה עם מנגו הוא הקינוח הקיצי המושלם עם טעמים אסיאתיים מרעננים והכי חשוב הוא גם קל להכנה!
מתאים גם לטבעוניים

מאת: בר פיירמן

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

זמן כולל: 30 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 1/3 כוס פניני טפיוקה
  • 5 כוסות מים

לרוטב:

  • 200 מ"ל קרם קוקוס
  • למון גראס קצוץ
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • גרידה מליים שלם
  • 4 כפות סוכר

למחית:

  • מנגו שלם מקולף וחתוך
  • כף מיץ ליים

להגשה:

  • מנגו חתוך לקוביות קטנות
  • מעט גרידת ליים
  • 1/3 כוס פניני טפיוקה
  • 5 כוסות מים

לרוטב:

  • 200 מ"ל קרם קוקוס
  • למון גראס קצוץ
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • גרידה מליים שלם
  • 4 כפות סוכר

למחית:

  • מנגו שלם מקולף וחתוך
  • כף מיץ ליים

להגשה:

  • מנגו חתוך לקוביות קטנות
  • מעט גרידת ליים
אופן ההכנה:

מעלים סיר עם מים לרתיחה חזקה ושופכים פנימה את פניני טפיוקה. מבשלים תוך כדי ערבוב כדי שלא ידבק במשך 10-15 דקות עד שהטפיוקה נהיית שקופה. אם היא סופגת את כל המים יש להוסיף עוד. מסננים ומצננים לחלוטין. בסיר נפרד מערבבים קרם קוקוס, למון גראס, ג'ינג'ר, גרידת ליים וסוכר ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים לחלוטין.
במעבד מזון טוחנים את המנגו ומיץ הליים למחית. שמים בתחתית כל כלי 2 כפות ממחית המנגו, לאחר מכן מוסיפים מלמעלה את הטפיוקה ולבסוף שופכים את קרם הקוקוס. לקישוט שמים עוד כף מחית ומנגו חתוך לקוביות ומקשטים בגרידת ליים.

מוצרים במתכון זה: