קרם ברולה ג'ינג'ר ולמון גראס

קרם הברולה הקלאסי מקבל תפנית חדה למטבח האסיאתי עם ג'ינג'ר ולמון גראס.
תוספת ארומה מופלאה!
קינוח מושלם שמכינים מראש ומסיימים בכמה דקות לפני ההגשה.

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • אל תוותרו על הצינון הארוך במקרר, התבלינים הטריים יעמיקו את טעם השמנת והניחוח שתקבלו לא מהעולם הזה.
  • ניתן להכין בגרסה משפחתית- יוצקים את המסה לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ואופים עד להתייצבות. מקררים, מקרמלים ומגישים.

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 480 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 15 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל חלב
  • חלמונים מ 5 ביצים L (160 גרם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 2 גבעולי למון גראס חבוטים וחצויים
  • מעט סוכר דמררה לקירמול
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 מ"ל חלב
  • חלמונים מ 5 ביצים L (160 גרם)
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 20 גרם ג'ינג'ר מגורד
  • 2 גבעולי למון גראס חבוטים וחצויים
  • מעט סוכר דמררה לקירמול
אופן ההכנה:

בסיר קטן מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה, חלב, מחצית מכמות הסוכר, ג'ינג'ר, למון גראס ותמצית וניל. מכבים את הלהבה, מכסים ומצננים היטב (רצוי לילה במקרר).

מחממים תנור ל-100 מעלות.

מסננים את השמנת וסוחטים היטב את התבלינים למיצוי הטעמים.

מערבבים את יתרת הסוכר עם החלמונים, מוסיפים לשמנת המתובלת ומערבבים היטב. יוצקים לכלים אישיים ושטוחים. אופים 25-20 דקות עד להתייצבות. מקררים היטב.

לפני ההגשה: מפזרים סוכר דמררה בשכבה דקה ובעזרת ברנר או בתנור על תכנית גריל, צורבים לקרמל שחום. מגישים מיד.

טיפים:
  • אל תוותרו על הצינון הארוך במקרר, התבלינים הטריים יעמיקו את טעם השמנת והניחוח שתקבלו לא מהעולם הזה.
  • ניתן להכין בגרסה משפחתית- יוצקים את המסה לתבנית עגולה לא מתפרקת בקוטר 26 ואופים עד להתייצבות. מקררים, מקרמלים ומגישים.