זמן הכנה: 35 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
זמן כולל: 90 דקות
רמת קושי: בינוני
כמות: 6
כשרות: חלבי
רכיבים:
• 8 דפי פילו מופשרים
• ½ כוס שמן זית לשימון
• 1 בצל קטן
• 3 כפות שמן זית
• 1 חבילת פטריות מאי טאקי
• ¼ כוס פטרוזיליה
• 200 גרם גבינת ריקוטה
• 1 תפוח אדמה גדול פרוס דק דק
• ביצה להברשה
• חופן שומשום לזריה
• ⅓ כוס גבינת מוצרלה / גאודה
אופן ההכנה:
במחבת, יוצקים 3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מפרידים מעט את פטריות המאי טאקי, מוסיפים אותן לבצל וצולים למשך 5-6 דקות עד שהן משחימות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מניחים בתבנית שטוחה גדולה נייר אפיה, מסדרים מעל דפי פילו לאורך ולרוחב ומשמנים בין דף לדף בשמן זית.
במרכז מורחים את גבינת השמנת בצורת עיגול, מניחים מעל את הפטריות ומפזרים אותם בצורה אחידה.
מעל מניחים את פרוסות תפוחי האדמה ומקפלים פנימה את קצוות דפי הפילו ויוצרים עיגול. מברישים בביצה את הקצוות ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור ואופים 20 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים מעט ומתרככים. מוציאים את המאפה, מפזרים מעל את הגבינה ומחזירים לתנור לעוד 20-25 דקות עד שהגבינה משחימה.