כלי קרמיקה: מעין בן יונה
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 180 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 12 מנות
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 ליטר חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 125 גרם סוכר
- 85 גרם קורנפלור
לסירופ:
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
- 240 מל (1 כוס) מים
- 30 גרם ג'ינג'ר פרוס
- 2 גבעולי למון גראס חצויים
- 5 טיפות תמצית מי זהר (אופציונלי)
- 3-2 פרוסות סלק אדום לקבלת צבע אדום (אופציונלי)
להגשה:
- פיסטוק גרוס
- תותים
אופן ההכנה:
מכינים את הסירופ: שמים את כל חומרי הסירופ בסיר ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה מעט. מכבים את הלהבה ומקררים.
מסננים ומעבירים לכלי מזכוכית.
מכינים את המלבי: לסיר בינוני יוצקים 3/4 מכמות החלב, שמנת מתוקה וסוכר ומחממים.
בקערה קטנה מערבבים את יתרת החלב עם הקורנפלור.
כשהחלב חמים אך אינו רותח, מוסיפים את תערובת הקורנפלור תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת רותחת ונראים על פני השטח בועות גדולות. מסירים מהאש, יוצקים לתבניות אישיות ומקררים.
לקראת ההגשה יוצקים מהסירופ, מפזרים תותים ופיסטוקים לקראנץ' ומגישים