צילום: אסף רונן
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
זמן כולל: 40 דקות
רמת קושי: קל
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 1 חבילה פטריות יער מופרדות
- 2 כפות שמן זית או אחר
- 150 גרם גבינת פטה מפוררת
לתיבול:
- 1 כפית אבקת קארי
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/3 כוס כוסברה קצוצה
- 4 כפות נענע קצוצה
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הקרי, השום, השמן, המלח והפלפל.
מבשלים את העדשים כ- 30 דקות עד שהן רכות, מסננים, מצרפים לקערה עם הקארי ומערבבים.
במחבת חמה עם שמן מקפיצים את הפטריות כדקה ומצרפים לעדשים.
מוסיפים לקערה את הפטה ועשבי התיבול, מערבבים בעדינות ומגישים.