סינייה מפטריות פורטובלו ממולאות בשר בסלסה לימונית

גרסה מפתיעה ומרעננת למנת סינייה קלאסית
פטריות פורטובלו בשרניות ממולאות בשר, מוגשות על טחינה וסלסה פיקנטית-לימונית

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 25 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 45 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 6

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • 12 פטריות פורטבלו בגודל בינוני של חוות תקוע
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 חבילה עגבניות לחות קצוצות דק של חוות תקוע
  • 2 שום פנינה קצוץ דק של חוות תקוע
  • ½ חבילה קריספי שאלוט חוות תקוע (חדש!)
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • מלח לפי הטעם

לטבילת הפטריות:

  • 1 ביצה
  • 1 כף סויה
  • ¼ כוס מים

לרוטב טחינה:

  • 1 כוס טחינה
  • ½1 כוסות מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף מיץ לימון

לסלסה חומוס ופטרוזיליה:

  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 פלפל קטן חריף אדום/ירוק קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כף סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כמון
  • 100 ג' גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסא)
  • ⅓ כוס שמן זית

להגשה:

  • צנוברים קלויים
  • 12 פטריות פורטבלו בגודל בינוני של חוות תקוע
  • 500 גרם בשר טחון
  • 1 חבילה עגבניות לחות קצוצות דק של חוות תקוע
  • 2 שום פנינה קצוץ דק של חוות תקוע
  • ½ חבילה קריספי שאלוט חוות תקוע (חדש!)
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • מלח לפי הטעם

לטבילת הפטריות:

  • 1 ביצה
  • 1 כף סויה
  • ¼ כוס מים

לרוטב טחינה:

  • 1 כוס טחינה
  • ½1 כוסות מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כף מיץ לימון

לסלסה חומוס ופטרוזיליה:

  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 פלפל קטן חריף אדום/ירוק קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • 1 כף סילאן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית כמון
  • 100 ג' גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסא)
  • ⅓ כוס שמן זית

להגשה:

  • צנוברים קלויים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מסירים את רגלי הפטריות ובעזרת כפית מרוקנים מעט מתוכן הפטריה.
בקערה גדולה מערבבים את כל רכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. ממלאים כל פטריה בעדינות.
מחממים שמן חצי מגובה המחבת.

טורפים בקערית ביצה עם סויה ומים, טובלים את הפטריות בביצה ומטגנים בשמן החם כאשר הצד של הבשר כלפי מטה, מטגנים 4-3 דקות עד שמשחים מעט, הופכים ומטגנים כ-3 דקות נוספות מהצד השני.

מסדרים את הפטריות בתבנית ואופים 15-10 דקות.
בזמן שהפטריות נאפות מכינים את הטחינה: בעזרת בלנדר מוט טוחנים את מרכיבי הטחינה למרקם סמיך מעט.

לסלסה: נערבב בקערה בינונית את מרכיבי הסלסה.

מרכיבים את המנה: לתחתית כלי הגשה שטוח יוצקים שכבת טחינה, מניחים מעל את הפטריות, יוצקים מעל עוד מהטחינה מפזרים את הסלסה ומעט קריספי שאלוט. מגישים מיד למרכז השולחן.

כלים: 1220ceramicstudio