קציצות בשר, פטריות וארטישוק ירושלמי של תמרה אהרוני

"מנה חורפית נהדרת של קציצות בקר רכות ונימוחות ברוטב משגע של פטריות, ארטישוק ירושלמי ויין לבן"

מאת: תמרה אהרוני

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 60 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 10-8 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים:

מצרכים לקציצות בשר:

  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 לחמנייה קלועה/ 2 פרוסות חלה/ פיתה אחת
  • מלח, פלפל שחור

רוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6-5 שורשי ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים לעיגולים של 1.5 ס"מ
  • 5-4 גבעולי סלרי בלי עלים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסה דק
  • 5-4 שיני שום פרוסות דק
  • 6-5 בצלצלי שאלוט חצויים לאורך
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 1/4 חבילה פטריות מיובשות תקוע (מכל סוג)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
  • מלח, פלפל שחור

מצרכים לקציצות בשר:

  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל/ 3 בצלצלי שאלוט
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • 1/2 צרור כוסברה קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 1 לחמנייה קלועה/ 2 פרוסות חלה/ פיתה אחת
  • מלח, פלפל שחור

רוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 6-5 שורשי ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים לעיגולים של 1.5 ס"מ
  • 5-4 גבעולי סלרי בלי עלים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסה דק
  • 5-4 שיני שום פרוסות דק
  • 6-5 בצלצלי שאלוט חצויים לאורך
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי טריות
  • 1 חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • 1/4 חבילה פטריות מיובשות תקוע (מכל סוג)
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים קרים
  • מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

קולפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים אותו לעיגולים בעובי של כ1.5 ס"מ

מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומעבירים אליה את פרוסות הארטישוק, מזלפים שמן זית, זורים מלח ופלפל ואופים 15-10 דקות עד להתרככות

משרים את הפטריות המיובשות בקערית קטנה עם מים רותחים. את הפטריות הטריות חותכים לפיסות של כ 3 ס"מ

מכינים את הקציצות:

בקערת ערבוב מניחים את הבשר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, הביצים, הלחמניה, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות

בסיר שטוח ורחב מחממים 1/4 כוס שמן זית. כשהשמן חם מטגנים בו את הקציצות 3-2 דק מכל צד עד שהן מזהיבות. מוציאים לצלחת.

מוסיפים לסיר את השום, הסלרי והכרשה ומטגנים 4-3 דק עד שמתרככים.

מסננים את הפטריות המיובשות ממי ההשריה, קוצצים אותן דק, מוסיפים לסיר ומטגנים כ 2 דקות.

מוסיפים את בצלצלי השאלוט, מערבבים ומטגנים 4-3 דק נוספות. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים 3-2 דק עד שכל האלכוהול מתאדה

מוסיפים את הפטריות האטריות והארטישוק הירושלמי הצלוי ומערבבים בעדינות. מוסיפים כ-2.5 כוסות מים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים היטב.

מוסיפים לסיר את הקציצות, מנמיכים להבה בינונית-נמוכה ומבשלים כ-30 דקות.