עוגת דבש ותפוחים עם ג'ינג'ר

לקראת ראש השנה יצאנו בפרויקט מתכוני חג משותפים למען עסקי הצפון שפעילותם נפגעה מהמלחמה.
הפעם אירחנו את מכוורת "איילת השחר" וביחד הכנו קינוח משגע לארוחת החג כי אין דבר שמסמל את ראש השנה יותר מתפוח בדבש
קבלו מתכון לעוגת דבש משודרגת עם תפוחים, קרמל וג'ינג'ר שמוסיף עוד עקצוץ נהדר שמשתלב מדהים!

מאת תמרה אהרוני

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

זמן כולל: 70 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 8

כשרות: פרווה

רכיבים:

לתפוחים:

  • 3 תפוחים (מומלץ גרנד סמית) קלופים וחתוכים לפלחים בעובי של כ 1 ס"מ
  • ⅔ כוס סוכר לבן
  • ¼ כוס מים רותחים
  • מעט מלח

לעוגה:

  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית הל טחון
  • מעט מלח
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס וויסקי/ברנדי/רום (לא חובה אבל מאוד מומלץ)

לתפוחים:

  • 3 תפוחים (מומלץ גרנד סמית) קלופים וחתוכים לפלחים בעובי של כ 1 ס"מ
  • ⅔ כוס סוכר לבן
  • ¼ כוס מים רותחים
  • מעט מלח

לעוגה:

  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס מים רותחים
  • ½2 כוסות קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפייה דקה
  • 1 כפית קינמון
  • ½ כפית הל טחון
  • מעט מלח
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס סוכר חום
  • ½ כוס סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס וויסקי/ברנדי/רום (לא חובה אבל מאוד מומלץ)
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים תבנית אטומה (לא קפיצית) בקוטר 24 משומנת ומרופדת בנייר אפייה.

במחבת קטנה שמים סוכר ומים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 5 דקות עד שמתקבל סירופ בצבע קרמל. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את המלח.

יוצקים את הקרמל לתבנית ומסדרים את פרוסות התפוחים על הקרמל.

מכינים את הבלילה-

בקערה מערבבים את הדבש והמים הרותחים עד שהדבש נמס.

בקערה אחרת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה, ג'ינג'ר, תבלינים ומלח.

כשתערובת הדבש מתקררת מוסיפים לקערה מים קרים, ביצים, שמן, שני סוגי סוכר, תמצית וניל ומערבבים היטב.

יוצקים את התערובת הרטובה לקערת היבשים ומערבבים היטב רק עד לאיחוד.

יוצקים את תערובת העוגה לתבנית עם פרוסות התפוחים, מישרים, מעבירים לתנור ואופים כ 50 דקות עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.

מניחים לעוגה להצטנן כ 5 דקות.

עם סכין קטנה וחדה משחררים את שולי העוגה מהתבנית, מניחים צלחת שטוחה, גדולה יותר מקוטר התבנית, על תבנית העוגה ובעזרת מגבת הופכים בזהירות. מצננים ומגישים.

מוצרים במתכון זה: