עוגת סולת עם הדרים וג'ינג'ר

הרכות של העוגה הזאת פשוט ממכרת!
אתם כבר יודעים שאנחנו תמיד מחפשים איך לשדרג את המתכונים שלנו
הפעם זה הג'ינג'ר שלנו שנותן קיק לטעם והופך את העוגה הזאת לכל כך מיוחדת
אז קבלו מתכון לעוגת סולת פשוטה להכנה וטעימה בטירוף

מאת ונסה חתוקאי

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 50 דקות

זמן כולל: 65 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים:

לעוגה:

• ¼1 כוסות קמח
• 1 כוס סולת
• ½ כוס קמח שקדים
• 2 כפית אבקה אפיה
• ½ כפית מלח
• 4 ביצים
• ⅔ כוס סוכר
• כפית תמצית וניל
• כוס מיץ תפוזים
• 1 כוס שמן
• ½1 כפות ג'ינג'ר קלוף ומגורד

לסירופ:

  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורד

לתחתית:

  • ⅓ כוס סוכר חום
  • 2 תפוזים פרוסים דק לעיגולים

לעוגה:

• ¼1 כוסות קמח
• 1 כוס סולת
• ½ כוס קמח שקדים
• 2 כפית אבקה אפיה
• ½ כפית מלח
• 4 ביצים
• ⅔ כוס סוכר
• כפית תמצית וניל
• כוס מיץ תפוזים
• 1 כוס שמן
• ½1 כפות ג'ינג'ר קלוף ומגורד

לסירופ:

  • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט
  • ¼ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית ג'ינג'ר קלוף ומגורד

לתחתית:

  • ⅓ כוס סוכר חום
  • 2 תפוזים פרוסים דק לעיגולים
אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 165 מעלות.
משמנים תבנית קוטר 24 ומרפדים את התחתית והשוליים בנייר אפייה.
בקערה, מערבבים את הקמח, הסולת, קמח השקדים, אבקת האפיה והמלח.
במיקסר מקציפים את הביצים, הסוכר והווניל כ 6 דקות עד לתערובת אוורירית בהירה ויציבה. מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד ומערבבים.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבלים כחצי דקה.
מקפלים את הקצף לתערובת היבשים.
זורים על תחתית התבנית סוכר חום ומסדרים מעל את פרוסת התפוזים. יוצקים את הבלילה ואופים כ 50 דקות.
בינתיים, מבשלים את כל רכיבי הסירופ בסיר קטן עד לרתיחה. יש לבדוק שהסוכר נמס לגמרי. מצננים.
מוציאים את העוגה מהתנור, מצננים 10-5 דקות, מעבירים סכין בין העוגה לדופן התבנית, מניחים מעל צלחת גדולה, הופכים בתנועה מהירה ומסירים את נייר האפייה. יוצקים את הסירופ הקר מעל העוגה ומגישים.

מוצרים במתכון זה: