פאי תפוחים בניחוח ג'ינג'ר

ה- קינוח שלכם לחג!
יפיפה, מרשים, עם טעמים מרעננים- עוקצניים.
והכי כיף, שאפשר להשתמש בבצק מוכן ;)

מאת: רות אוליבר

טיפים:
  • לקיצור דרך- ניתן להשתמש בבצק פריך חמאה מוכן או לחילופין בקלתית קנויה
  • את הטארט יש לשמור במקרר עד 4 ימים
  • את הקלתית ניתן להכין גם חודש קודם ולשמוק במקפיא
  • את הקרם ניתן להכין יום מראש.

 

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 30 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

זמן כולל: 70 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 10-8 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
לטארט:
  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • חצי ביצה
למלית קרם פטיסייר:
  • 1/2 ליטר חלב
  • 40 גרם ג'ינג'ר של חוות תקוע פרוס
  • 4 חלמונים
  • 125 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 30 גרם קמח
  • 30 גרם חמאה
  • כפית וניל
לתפוחים :
  • 6 תפוחים אדומים (לדוגמה זן 'יהונתן') חצויים ופרוסים דק דק לאורך
לסירופ :
  • 4 כוסות מים
  • 30 גרם ג'ינג'ר פרוס
  • 1 סרט מקליפת לימון
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף דבש
לטארט:
  • 150 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה
  • 40 גרם סוכר
  • חצי ביצה
למלית קרם פטיסייר:
  • 1/2 ליטר חלב
  • 40 גרם ג'ינג'ר של חוות תקוע פרוס
  • 4 חלמונים
  • 125 גרם סוכר
  • 30 גרם קורנפלור
  • 30 גרם קמח
  • 30 גרם חמאה
  • כפית וניל
לתפוחים :
  • 6 תפוחים אדומים (לדוגמה זן 'יהונתן') חצויים ופרוסים דק דק לאורך
לסירופ :
  • 4 כוסות מים
  • 30 גרם ג'ינג'ר פרוס
  • 1 סרט מקליפת לימון
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כף דבש
אופן ההכנה:

מכינים את הבצק :במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים והחמאה לתערובת פירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים גסים. אוספים לכדור, משטחים לדיסק ומעבירים למקרר ל 1/2 שעה.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מרפדים את בסיס ושולי תבנית הטארט בבצק (בצק מרודד או בידיים), מחוררים ע"י מזלג ומקפיאים 1/2 שעה. מעבירים לאפייה עד שהקלתית מזהיבה.

לקרם פטיסייר: יוצקים את החלב לסיר, מוסיפים את הג'ינג'ר, מביאים לרתיחה ומעבירים למקרר. את החלב הקר מסננים ומשלימים ל 500 מ"ל חלב רגיל במידה וחסר.

מעבירים 1.5 כוסות מהחלב המתובל לסיר ומביאים לרתיחה.

את 1/2 כוס החלב הנותרת טורפים היטב בקערה יחד עם חלמונים, סוכר, קורנפלור וקמח.

כשהחלב רותח עושים השוואת טמפ'- יוצקים מעט מהחלב הרותח על תערובת החלמונים תוך כדי ערבוב. יוצקים שוב מהחלב הרותח על החלמונים ומערבבים היטב. מחזרים את התערובת לסיר, מניחים על האש ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד שנטמעת. מכסים עם ניילון נצמד ישירות על הקרם ומצננים היטב.

לסירופ והתפוחים: מביאים לרתיחה את כל חומרי הסירופ. מניחים בכל פעם חלק מפרוסות התפוחים בסירופ החם ומביאים לרתיחה קלה ומערבבים בעדינות עד שהתפוחים מתרככים. מוציאים מהסירופ ע"י כף מחוררת ומניחים על צלחת לצינון. חוזרים על הפעולה עם שאר התפוחים.

מרכיבים את הטארט: טורפים ומאווררים את הקרם בעזרת מטרפה. מורחים את הקרם בקלתית כ 1/2 ס"מ נמוך מגובה השוליים.

מכינים את שושנים: מסדרים בחפיפה 12-10 פרוסות תפוחים כשהחתך הישר כלפי מטה כך שנוצרת רצועה ארוכה של רעפי תפוחים. מגלגלים את הרצועה לשושנים.

מסדרים את השושנים על הקרם, מקררים ומגישים.

טיפים:
  • לקיצור דרך- ניתן להשתמש בבצק פריך חמאה מוכן או לחילופין בקלתית קנויה
  • את הטארט יש לשמור במקרר עד 4 ימים
  • את הקלתית ניתן להכין גם חודש קודם ולשמוק במקפיא
  • את הקרם ניתן להכין יום מראש.

 

מוצרים במתכון זה: