זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
זמן כולל: 20 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 4
כשרות: חלבי
רכיבים ל-4 מנות:
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
בקערה מערבבים היטב את חומרי המלית, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
לוקחים ראש אנדיב, מפרידים 4-6 מהעלים החיצוניים, מניחים בצד. את מקבץ העלים שנותר חותכים לשניים באמצעות סכין קטנה, ובזהירות רבה, מוציאים את ליבת האנדיב כך שבעצם נוצרת מעין סירה (חלל המתאים למילוי).
עכשיו, על השולחן יש לנו כמה עלים מופרדים וסירות עלים מוכנות למילוי. 4-6 עלים מופרדים ישמשו אותנו להכנת אנדיב ממולא אחד, בעוד שסירות האנדיב ישמשו להכנת מנות נוספות.
ממלאים- בוחרים בעלה אחד גדול מהעלים המופרדים, ממלאים אותו במלית, סוגרים בעלה נוסף ועוטפים בעלים נוספים וסוגרים בחוט שפגאט.
לוקחים את סירות האנדיב, ממלאים במילוי וסוגרים בסירה השנייה, סוגרים בחוט שפגאט.
מניחים את עלי האנדיב הממולאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזליפים שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל שחור ואופים כ 10-12 דק׳, עד שהעלים מתרככים קלות.