פיצה פרח עם רעפי תפוחי אדמה

מאת: רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

זמן כולל: 50 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 4 מנות

כשרות: חלבי

רכיבים:
  • 1 בצק לפיצה משפחתית
  • 1 מיכל ריקוטה למריחה/ גבינת שמנת
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם פטה (אופציונאלי)
  • 9-8 תפוחי אדמה בינוניים בצבעים שונים, (סגול, ראטה, בטטה ) שטופים היטב
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 3-2 ענפי תימין/רוזמרין
  • 1 בצק לפיצה משפחתית
  • 1 מיכל ריקוטה למריחה/ גבינת שמנת
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 50 גרם פטה (אופציונאלי)
  • 9-8 תפוחי אדמה בינוניים בצבעים שונים, (סגול, ראטה, בטטה ) שטופים היטב
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • 3-2 ענפי תימין/רוזמרין
אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום גבוהה 200-190 מעלות.
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות, כמה שיותר דקות עם מנדולינה, או בעזרת סכין חדה. מניחים בקערה, מזלפים שמן זית, ממליחים מעט ומערבבים היטב כמו סלט עד שכל הפרוסות מכוסות בשמן. מניחים בצד.
פותחים את הבצק על נייר אפייה משומן קלות לעיגול או מלבן, מורחים מעל הבצק שכבה אחידה של גבינת ריקוטה, שומרים שוליים של 1 ס"מ.
מפזרים מעל מעט גבינה צהובה, ניתן לפזר גם קצת בולגרית או פטה לבחירתכם.
מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בצורת רעפים חופפים מעל הגבינות, אפשר כמו ספירלה או בשורות. מפזרים מעט מלח, פלפל שחור, עלי תימין ומזלפין שמן זית.

אופים כ- 20-30 דקות או עד שהבצק אפוי והחלק העליון מתחיל להזהיב.