צילום: ליאור משיח
זמן הכנה: 5 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
זמן כולל: 30 דקות
רמת קושי: קל
כמות: 2
כשרות: חלבי
רכיבים:
- 100 גר' חמאה
- 2 אריזות פטריות שי-טאקי של חוות תקוע
- 3 שיני שום כתושות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
- חופן עלי תרד שטופים
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 3/4 כפית אגוז מוסקט טחון
- פסטה פטוצ'יני יבשה
אופן ההכנה:
- מסירים את רגלי הפטריות וחוצים אותן, חוץ מהקטנות אותן אפשר להשאיר שלמות.
- במחבת ממיסים 100 גרם חמאה עד לביעבוע, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה
- מוסיפים את השום ומיד אחריו את השמנת (כדי שהשום לא יישרף). מבשלים את השמנת, נותנים לה מעט להצטמצם.
- מוסיפים את התבלינים ומורידים מהאש.
- מרתיחים סיר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מכניסים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן.
- כשהפסטה מוכנה ”אל-דנטה", מעבירים את הפסטה אל המחבת של הרוטב, יחד עם כף ממי הבישול (העמילנים במים עושים נהדר לרוטב)
- מוסיפים 2 כפות פרמזן מגוררת וחופן עלי תרד שטופים ומערבבים היטב.