קארי ירוק עם טופו ושעועית

תבשיל קארי ירוק שפשוט בא לנו להכין בכל פעם שהטמפרטורות קצת יורדות
טעים, מנחם ומזין!

מאת ניצן גפן

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

זמן כולל: 35 דקות

רמת קושי: בינוני

כמות: 4

כשרות: פרווה

רכיבים:

  • 2 חבילות משחת קארי ירוק (140 גרם)
  • פחית קרם קוקוס
  • כוס מים
  • 200 גרם שעועית
  • 1 חבילת בייבי ברוקולי של חוות תקוע
  • 5 בצלצלי שאלוט
  • 1 חבילת טופו קשה (300 גרם)
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מעט שמן ניטראלי

להגשה:

  • עלי בזיליקום
  • פרוסות צ׳ילי אדום
  • בצל ירוק
  • אורז לבן
  • 2 חבילות משחת קארי ירוק (140 גרם)
  • פחית קרם קוקוס
  • כוס מים
  • 200 גרם שעועית
  • 1 חבילת בייבי ברוקולי של חוות תקוע
  • 5 בצלצלי שאלוט
  • 1 חבילת טופו קשה (300 גרם)
  • 2 כפות סויה
  • 2 כפיות סוכר חום
  • מעט שמן ניטראלי

להגשה:

  • עלי בזיליקום
  • פרוסות צ׳ילי אדום
  • בצל ירוק
  • אורז לבן
אופן ההכנה:

נפריד את הברוקולי לפרחים קטנים-בינוניים. את השעועית נשטוף, נקטום את הקצה ונחתוך לשניים
ואת הטופו נחתוך לקוביות (לא קטנות מידי).
בסיר רחב ועמוק נחמם מעט שמן ונקפיץ את קוביות הטופו עד להזהבה. נוציא את הטופו מהסיר ונניח בצד. לאותו סיר נוסיף את בצלצלי השאלוט ונטגן כ-3 דקות. נוסיף את מחית הקארי ונטגן לדקה או שתיים. נוסיף את קרם הקוקוס (חשוב: לנער היטב את הפחית לפני שפותחים אותה) והמים ונערבב היטב עד שמשחת הקארי מתמזגת עם הנוזלים.
נוסיף את הסויה והסוכר החום, נטעם ונתקן תיבול בהתאם.
נוסיף את הברוקולי והשעועית הירוקה פנימה ונבשל על אש בינונית כ-5 דקות. שימו לב לא לבשל את הירקות יותר מידי, הם צריכים להיות נגיסים. כשהירקות מוכנים נחזיר את הטופו לסיר.
נגיש לצד אורז לבן ונקשט בפרוסות צ׳ילי, בזיליקום ובצל ירוק.