רוסטביף עם רוטב פטריות עשיר

נתח בקר חגיגי לצד רוטב פטריות קטיפתי
רוסטביף בתנור היא מנה מרכזית מרשימה שמחברת בין עושר טעמים לפשטות הכנה

מאת רות אוליבר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 75 דקות

זמן כולל: 85 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 6-8

כשרות: בשרי

רכיבים:

  • 1 נתח פילה/ סינטה קשור (כ-1.5 ק"ג)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין/ רוזמרין טריים קצוצים
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין/ מים לתחתית התבנית

לרוטב הפטריות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4-3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • חבילה פטריות שיטאקי
  • סלסלה פטריות פורטובלה
  • 1 כף קמח
  • מלח, פלפל שחור
  • עלים קצוצים מ-5 ענפי טימין
  • ½ כוס יין אדום
  • ¾ כוס קרם קוקוס
  • 1 נתח פילה/ סינטה קשור (כ-1.5 ק"ג)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות עלי טימין/ רוזמרין טריים קצוצים
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין/ מים לתחתית התבנית

לרוטב הפטריות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 4-3 בצלצלי שאלוט קצוצים
  • חבילה מיקס פטריות אקזוטי
  • חבילה פטריות שיטאקי
  • סלסלה פטריות פורטובלה
  • 1 כף קמח
  • מלח, פלפל שחור
  • עלים קצוצים מ-5 ענפי טימין
  • ½ כוס יין אדום
  • ¾ כוס קרם קוקוס
אופן ההכנה:

מוציאים את נתח הבשר מהמקרר שעה-שעתיים לפני הצלייה.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
בקערה קטנה מערבבים את השום, הרוזמרין, מלח, פלפל, טימין וחרדל.
יוצקים לתבנית אפייה גדולה כוס מים או כוס יין (הנוזל ימנע מהשומן שייזל במהלך האפייה להישרף ולהעלות עשן).
מושחים מהמרינדה ומעסים היטב. מניחים את הנתח על רשת צלייה מוגבת מעל התבנית.
צולים את הנתח 10 דקות בחום גבוה, מנמיכים את החום ל-180 מעלות וצולים כ-45 דקות נוספות. במידת הצורך, נוסיף נוזלים לתבנית שמתחת.
מוציאים את הנתח מהתנור, מושחים את יתרת המרינדה ומניחים למנוחה על השיש ל-15 דקות לפחות לפני שפורסים.

לרוטב:
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את בצלצלי השאלוט ומטגנים כ5 דקות עד להתרככות. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד להשחמה. מוסיפים שום, טימין, מלח, פלפל וקמח, מערבבים ומטגנים כ2 דקות נוספות. מוסיפים את היין, מערבבים ומגרדים קלות את המשקעים מהתבנית. מוסיפים קרם קוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים תוך כדי ערבוב 3-5 דקות עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
כשהבשר מוכן, פורסים לנתחים של כ-1 ס"מ, מסדרים בצלחת הגשה, יוצקים מסביב את רוטב הפטריות ומגישים למרכז שולחן.

כלים: 1220ceramicstudio