תפוחי אדמה מוקרמים

תפוח אדמה מושחת כמו בדוכנים בקניון - רק יותר טוב!
עמוס בגבינות, פטריות ועוד מלא תוספות מפנקות לבחירתכם

מאת יעל קצב

מוצרים במתכון:

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול/אפייה: 110 דקות

זמן כולל: 130 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 3-4

כשרות: חלבי

רכיבים:

  • חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • תפוחי אדמה גדולים, עדיפות לזני באטר או ראטה
  • כוס מלח גס
  • כ-60 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינת מוצרלה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • חופן זיתים
  • חופן תירס מתוק
  • כל תוספת שאוהבים
  • חבילת פטריות מיקס אקזוטי
  • תפוחי אדמה גדולים, עדיפות לזני באטר או ראטה
  • כוס מלח גס
  • כ-60 גרם חמאה
  • 150 גרם גבינת מוצרלה
  • חופן בצל ירוק קצוץ
  • חופן זיתים
  • חופן תירס מתוק
  • כל תוספת שאוהבים
אופן ההכנה:

מחממים תנור לטמפרטורה הכי גבוהה (בערך 250 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה, מפזרים עליה את המלח הגס, ומניחים עליו את תפוחי האדמה. מכניסים לתנור ואופים כשעה וחצי – תלוי בגודל תפוחי האדמה. אחרי שעה יש לבדוק עם סכין – כשהיא נכנסת בקלות והם רכים לגמרי, זה מוכן.
בינתיים מטגנים את הפטריות במחבת עם מעט חמאה, 4-5 דקות, עד שיתרככו מעט.
מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, חוצים בעדינות ומועכים את התוכן שלהם (לא עד הקליפה לגמרי – משאירים מסגרת דקה). מוסיפים חמאה, קצת מלח וגבינת מוצרלה, ומועכים עד שמתקבל מרקם קרמי של פירה.
מוסיפים את הפטריות, הבצל הירוק, הזיתים, התירס, או כל תוספת שבא לכם ומפזרים עוד קצת מוצרלה מעל.
מחזירים לתנור שחיממנו מראש על 200 מעלות ואופים כ10-15 דקות עד שהכול נמס, שזוף ומטריף

מוצרים במתכון זה: