מתכונים עם בייבי ארטישוק
מתכונים על טהרת בייבי ארטישוק אשר דורש מינימום התעסקות ומקסימום הנאה מהירק המדהים.
ארטישוק הוא ללא ספק ירק יפה תואר הידוע גם כצמח מעורר תשוקה. הארטישוק ידוע כמלך הלבבות הבלתי מעורער, אך כל מי שהתנסה בקילוף הירק יודע כי הדרך ללב הירק רצופה בקשיים לכן כדאי להכיר את הארטישוק הננסי שהפך בשנים האחרונות לכוכב במטבחים ובמתכונים רבים.
ארטישוק ננסי, המכונה גם בייבי ארטישוק, הוא ירק עונתי הנמכר בשווקים במשך כחודשיים בלבד, החל מחודש מרץ. הירק העונתי נקטף מוקדם לכן הוא אינו מכיל סיבים קשים וניתן להכין ממנו שפע של מתכונים מקוריים ואיכותיים וליהנות ממנות עשירות בטעמים.
אנחנו בחוות תקוע משווקים בייבי ארטישוק בעונה, הירק העונתי קל להכנה מאחר שהוא זקוק לזמן בישול קצר, וניתן להכין את הארטישוק הננסי במגוון דרכים, הן בבישול או באיוד והן בטיגון או בצלייה בגריל. ליקטנו עבורם מתכוני בייבי ארטישוק המתאימים לכל ארוחה ואירוע, אפשר להכין מהירק המשובח מנות צמחוניות, טבעוניות או בשריות, וכל מנה עם ארטישוק ננסי הופכת לחגיגה קולינרית מיוחדת ומהנה.
רעיונות למתכונים עם בייבי ארטישוק
רגע לפני שאנחנו מציגים מספר מתכוני בייבי ארטישוק, כדאי לדעת כי יש לבשל נכון את הירק העונתי, וחשוב לזכור כי הארטישוק הננסי נמצא זמן קצר בשווקים, לכן כדאי למהר ולהזמין את הירק כדי שלא לפספס את העונה. הירק העונתי מתאים לכל ארוחה רגילה או חגיגית, אפשר לשלב את הבייבי ארטישוק במגוון סלטים, והירק משתלב מצוין במתכונים של מנות בשריות וצמחוניות.
הדרך הנכונה לבישול ארטישוק ננסי מתחילה בהשריית הארטישוק בקערה גדולה עם מים קרים. יש לסחוט לפחות שני לימונים לתוך הקערה, מאחר שהחומציות שומרת על הארטישוק ומונעת ממנו להשחיר. חשוב לקלף את הירק בעזרת קולפן איכותי או סכין טורנה, ויש לקלף את השכבה החיצונית ולהסיר מהירק את העלים ואת הגבעול. כמו כן, חשוב לקטום את קצה הבייבי ארטישוק ויש להשרות את הירק בערת המים הקרים עד ההכנה.
בייבי ארטישוק בתיבול שום ועגבניות – רעיון נפלא למתכון אביבי בסגנון ים תיכוני. לאחר השריית הירק במים קרים עם לימון טרי והסרת העלים החיצוניים, לרבות קיטום כשליש מהקצה העליון של הירק, פורסים כל יחידה לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, מייבשים את ראשי הארטישוק ומבשלים בווק או במחבת גדולה במעט שמן זית, עד להשחמה משני הצדדים. בשלב הבא מוסיפים שום, עגבניות קצוצות גס, תבלינים ויוצקים מעל יין לבן המתאים לבישול, ציר ירקות ומיץ טרי מחצי לימון. כדאי לעטר את המנה עם פטרוזיליה קצוצה.
בייבי ארטישוק על האש – מנה קלה ומהירה להכנה, המתאימה לכל ארוחה ומטרה. לאחר ניקוי הירק מעלים וגבעול חוצים כל ראש לאורכו, מבשלים במים מלוחים כ-5 דקות ומעבירים מיד לקערה עמוקה עם מים קרים כדי לעצור את המשך הבישול. לאחר סינון ראשי הבייבי ארטישוק מורחים עליהם מרינדה העשויה מלימון סחוט ושמן זית, מניחים על מנגל ומשחימים קלות את הירק מכל הצדדים.
מה הייחוד של המתכונים עם המוצרים של חוות תקוע?
אנחנו בחוות תקוע גאים באוצרות הטבע שאנו משווקים בכל הארץ. אנחנו מתמחים מזה 30 שנה בגידול, יבוא ושיווק של פטריות, ירקות, פירות ואוצרות טבע נפלאים נוספים. המתכונים שליקטנו עבורכם כוללים את אוצרות הטבע הייחודיים שלנו ואם מוסיפים בייבי ארטישוק זוכים לחוויה קולינרית נפלאה, למנה עשירה בטעמים וברכיבים תזונתיים, וגם הילדים ישמחו לאכול את הארטישוק הננסי מאחר שאין בו סיבים קשים.
כאן בקטגוריית מתכוני בייבי ארטישוק ניתן למצוא מגוון רעיונות למנות קלות ומהירות להכנה, כל המנות טעימות ובריאות.
אנחנו בחוות תקוע גאים בתוצרת שלנו וממליצים לכולם להכין את המתכונים שלנו לארוחות בוקר, צהריים וערב, המתכונים עם בייבי ארטישוק מתאימים גם לארוחת שישי ולכל ארוחה חגיגית אחרת. כדאי לנסות את המתכונים המומלצים שלנו וליהנות ממנות איכותיות עם טעמים אקזוטיים שכולם אוהבים.