סלטים
הם בריאים, מרעננים, טעימים, עשירים ומשדרגים כל ארוחה והכי כיף לשדרג ולגוון! שלבו ירקות מיוחדים בסלטים לתוספת טעם חן ועניין.
משרד הבריאות ממליץ על סלטים כמקדמי בריאות ואף שם אותם בראש פירמידת המזון, כשהכוונה היא לבסיס הפירמידה, שאומר: תאכלו ירקות וכמה שיותר. אצלנו בחוות תקוע אנו מגדלים באהבה את שלל ירקות, ביניהם ירקות ייחודיים, ועל כן בחרנו להביא אותם עד הצלחת שלכם! כאן באתר תוכלו למצוא מגוון עשיר של מתכוני סלטים, שישדרגו לכם כל ארוחה, ואף יוכלו להוות ארוחה עיקרית בפני עצמה.
איכלו ירקות בצבעים שונים
משרד הבריאות מקדם מזה שנים אכילת ירקות, וממליץ על שילוב ירקות מחמישה צבעים שונים בתוך הסלט. סלט ירקות ידוע כמקדם בריאות וניתן לאכול ממנו כמה שיותר. עם זאת, ניתן לשלב בסלט הירקות גם פחמימות וחלבונים ליצירת סלט עשיר, כפי שאנו מציעים לכם במתכונים השונים. סלט עשיר יכול לשמש גם כמנה עיקרית בפני עצמה שהיא לרוב מהירה וקלה להכנה ומזינה מאוד. סלטים יכולים לשמש גם כתוספות לארוחות ולהעשיר את הארוחה, במיוחד כאשר מדובר באירוח רב משתתפים. אם כן, ירקות הם השילוב המנצח בין בריאות, טעם והעשרת הארוחה.
רעיונות למתכוני סלטים
מספר המלצות למתכוני סלטים:
- סלט בייבי ברוקולי, זוקיני ותערובת גרעינים – זה סלט מנצח, שנראה מתוחכם ומורכב להכנה, אך בפועל הוא פשוט להכנה וטעים מאוד. סלט מלא ברזל וויטמינים, בריא מאוד, שפופאי המלח היה מתגאה בו!
- סלט אנדיב, תפוחים, אגוזי מלך ונענע בויניגרט סיידר – סלט קליל וטעים, שיתאים לכל ארוחה. בשנים האחרונות האנדיב נכנס לתודעה הקולינרית שלנו,הטעם המריר הייחודי שלו והמראה האלגנטי,ף מעשיר כל ארוחה.
- סלט אנדיב בויניגרט פרמז'ן – אם כבר באנדיב עסקינן, אוהבי הגבינות יכולים לחבר אותם יחד לסלט טעים וערב לחך, אנין טעם ופשוט מאוד להכנה. מתאים לפתיח או תוספת עבור ארוחה חלבית או צמחונית.
סוגי סלטים שיתאימו לכל ארוחה
ניסינו להתאים עבורכם המלצות לבחירת סלט לפי סוג הארוחה שאתם מכינים. באופן זה, סוג הסלט יתאים לתפריט ולסגנון הקולינרי של הארוחה.
- סלטי ירקות – אלו הם הסלטים הקלאסיים, המורכבים מירקות טריים. לרוב מדובר על ירקות קלאסיים שמופיעים במגירת הירקות במקרר שלכם, אולם כאן באתר תמצאו מתכונים מגוונים לכל סוגי הירקות, ודווקא לאלו שאינם קלאסיים, אלא מגוונים ומסוגננים.
דוגמא: סלט מלפפונים פריכים ברוטב ג'ינג'ר – נענע - סלט עשיר בפחמימה או חלבון – סלט עשיר שיכול לבוא כתוספת או כארוחת יחיד בפני עצמה, המשלבת ערכים תזונתיים עשירים.
דוגמא: סלט פסטה עם פטריות שי – מג'י בסגנון מקסיקני. - סלטי חסה ואנדיב – מגוון סלטים המבוססים על תערובת של חסות או של עלי אנדיב טריים. סלטים אלו נכנסים תחת הקטגוריה של "סלט ירוק" והם מרעננים כל ארוחה ומלאים בברזל וערכים תזונתיים. סלטים ירוקים הולכים טוב לרוב עם פירות ייחודיים.
דוגמא: סלט אנדיב, אפרסק ונבטי אפונה, או: סלט אנדיב ותאנים בויניגרט וניל. - סלטים הדורשים תהליך בישול או צלייה – סלטי ירקות או סלטים ירוקים לרוב דורשים חיתוך בלבד על הירק הקר. אולם אנו מציעים בלטים הדורשים תהליך בישול או צליה, להעשרת הטעם של הסלט והפיכתו למנה בפני עצמו.
לדוגמא: סלט חם של פטריות מלך היער.