עוף עם אורז ופטריות בתנור- רון יוחננוב

אין כמו פטריות. ואין כמו ארוחות בסיר אחד. בדיוק כמו זאת. 
אורז עם פטריות ועוף בסיר אחד מכינים באפס מאמץ ונהנים מתבנית שהיא ארוחה מלאה בטעמים. רוצו להכין.

מאת: רון יוחננוב

טיפים:
  • אפשר להשתמש בכרעיים שלמות או בפרגיות
  • במקום התימין אפשר לשלב כל עשב תיבול שאתם אוהבים.

לרכישת רכיבי המנה:

לרכישת רכיבי המנה:

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 65 דקות

זמן כולל: 75 דקות

רמת קושי: קל

כמות: 5-6 מנות

כשרות: בשרי

רכיבים ל:
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
  • 3 כרעיים מחולקות
  • חצי כוס יין לבן/ציר מרק/מים
  • 2.5 כוסות מים חמימים

למרינדה:

  • 4 בצלצלי שאלוט או בצל אדום חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 4-3 ענפי תימין טרי
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 2 כפות סויה
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 חבילה פטריות שי-מג'י
  • 1 חבילה פטריות שיטאקי
  • 2 כוסות אורז פרסי/בסמטי
  • 3 כרעיים מחולקות
  • חצי כוס יין לבן/ציר מרק/מים
  • 2.5 כוסות מים חמימים

למרינדה:

  • 4 בצלצלי שאלוט או בצל אדום חתוך לרצועות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס שמן שמן זית
  • 3 כפות סילאן טבעי
  • 4-3 ענפי תימין טרי
  • חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
  • 2 כפות סויה
  • מלח פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את רכיבי המרינדה. מוסיפים את העוף ומערבבים היטב (אפשר להכין ולהשרות את העוף מבעוד מעוד – עד לילה לפני).

מחממים תנור ל-200 מעלות.

שוטפים את האורז ומעבירים לתבנית אמייל (לא צריך לרפד בנייר).

מפזרים מעל את הפטריות, יוצקים את המים והיין ומערבבים.

מסדרים מעל את העוף, יוצקים את יתרת המרינדה, מכסים בנייר אפיה ואופים כ- 50 דקות.

מסירים את הכיסוי ואופים עד הזהבה, כ-15 דקות.

טיפים:
  • אפשר להשתמש בכרעיים שלמות או בפרגיות
  • במקום התימין אפשר לשלב כל עשב תיבול שאתם אוהבים.