אנדיב, קרם לפת ונקניקיות טלה

מאת: יאיר יוספי

רכיבים ל-4 מנות:
  • 6 ראשי אנדיב
  • 200 מ"ל יין ריזלינג יבש
  • 4 נקניקיות טלה טריות
  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם לפת
  • 200 מ"ל שמנת צמחית (פרווה)
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 6 ראשי אנדיב
  • 200 מ"ל יין ריזלינג יבש
  • 4 נקניקיות טלה טריות
  • 4 כפות שמן זית
  • 500 גרם לפת
  • 200 מ"ל שמנת צמחית (פרווה)
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
אופן ההכנה:

קולפים את הלפתות, חותכים לקוביות של 2 ס"מ, מכניסים לסיר, מוסיפים חצי מכמות היין, מוסיפים מים לכיסוי, מכסים ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות עד לריכוך. מסננים את הנוזלים ומרסקים את קוביות הלפת עם השמנת לקרם חלק במעבד מזון. שומרים חם.

חוצים את ראשי האנדיב לאורכם. מחממים מחבת כבדה ומוסיפים את 2 כפות שמן הזית. מטגנים את האנדיב 2 דקות במחבת החמה ומוסיפים את היין הנותר. מצמצמים את היין עם האנדיב ומסירים מהאש. מחממים את שארית שמן הזית במחבת ומטגנים את הנקניקיות 3 דקות מכל צד.

מניחים כף גדולה של קרם לפת בכל צלחת, ועליה את חצאי האנדיב והנקניקייה.

ממליחים ומפלפלים ואוכלים מיד.